Murah!!! Serius?

Memang murah.. siapa kata tak murah dan untung lagi

Meh buat kira-kira sikit🙂

Promosi bulan ini Mealshakes dan Omegaguard. Mealshakes beli 3 PERCUMA 1 dan Omegaguard beli 6 PERCUMA 1.

Bagaimana untung?

Harga satu canister mealshakes RM113.75 darab dengan 3 bersamaan berapa? Lepas tu pakat dengan 3 orang kawan. Jumlah hasil darab tadi bahagi 4. Jadi, setiap seorang perlu bayar berapa untuk 1 canister Mealshakes?SET BUDGET OMEGA_Fotor

Harga 1 botol Omegaguard RM136 darab dengan 6 bersamaan berapa? Lepas tu pakat dengan 6 orang kawan. Jumlah hasil darab tadi bahagi 7. Jadi, setiap seorang perlu bayar berapa untuk 1 botol Omegaguard?

UNTUNG kan?

Kalau jadi ahli, lagi untung.. banyak untung.. join untuk makan sendiri boleh.. takde paksaan untuk jual.

P/S: klik pada gambar untuk lihat kombinasi Omegaguard. Banyak untung kan?

Berminat, boleh contact saya🙂

NISHA RAZALI (SID : 1004211)

TEL@WA@TG : 0182151847

BADAN SIHAT OTAK CERGAS

Alhamdulillah.. dapat juga luangkan masa menulis entri dalam blog. Tak rajin mana tapi nak share dengan semua orang nukilan yang tidak seberapa dari blog nisha ini.

Dalam dunia ini yang penuh cabaran, tak kira dari segi teknologi atau apa sahaja sedikit sebanyak kita tak kira muda atau tua akan berusaha untuk mencapai yang terbaik dalam hidup kita.

Dalam hendak menggenggam atau mencapai suatu kejayaan, ramai yang mula menghadapi masalah kesihatan. Berpunca dari diri anda sendiri.. tidur tidak cukup, makan minum yang tidak teratur, tiada pendedahan pada persekitaran samada luar atau dalam. Pendedahan yang positif tau.

Ini antara masalahnya yang kebanyakkan anda hadapi

  • Tekanan
  • Kelesuan dan sakit badan
  • Kurang tidur
  • Kurang daya tumpuan
  • Sakit kepala berulang
  • Lemah daya ingatan
  • Kurang peka

Akibat dari masalah yang disenarai itu, sedikit sebanyak mengganggu produktiviti anda.. betul tak?set brilliant_Fotor

Bagaimana hendak perbaiki? Ada banyak cara. Tapi biarlah cara yang positif. Jangan cari jalan ambil mudah. No illegal ya.

Anda boleh cuba salah satu inisiatif ini iaitu dengan mengambil SET BRILLIANT Shaklee yang lengkap dalam mencapai kesihatan yang lebih baik dan hebat. Anda boleh klik pada gambar untuk lihat lebih jelas lagi

Terapkan slogan “BADAN SIHAT OTAK CERGAS”

Siapa tak gembira bila badan sihat?

Berminat nak tahu lebih lanjut atau ada sebarang pertanyaan boleh contact saya

NISHA RAZALI | SID : 1004211

TEL@WA@TG : 0182151847

Duit Sekolah RM300

Cuti sekolah tak lama lagi, dalam kepala otak dah buat macam-macam perancangan termasuk nak cari duit tambahan untuk perbelanjaan sekolah anak-anak tahun depan.

Mesti bertambahkan? Jom buat ‪#‎duitsekolahrm300‬.

Kalau anak seorang boleh lagi menampung kos perbelanjaannya. Kalau anak dah ramai, macamana tu.. duit bonus hujung tahun ini tak dapat nak merasa sangat lah kan.. sebelum tu jom kita lihat senarai ringkas keperluan sekolah anak-anak. Klik pada gambar untuk lihat lebih jelas yea.

perbelanjaan anak sekolah_Fotor

Ingin tahu lebih lanjut, boleh WA@TG 018 2151 847🙂

Supplemen untuk Kencing Manis

Alhamdulillah, akhirnya dapat juga menulis entri seawal jam 2.41 pagi. Nisha cerita secara ringkas mengenai SUGAR CONTROL SET.

Penyakit kencing manis semakin menular dikalangan orang ramai tetapi ramai yang tidak sedar mereka mempunyai risiko yang tinggi untuk mendapatkannya.

Menurut Persatuan Diabetes Malaysia, sebanyak 1.2 juta rakyat malaysia menghidapi penyakit kencing manis.

Penyakit kencing manis membawa kepada:

  • Penyakit jantung
  • Penyakit buah pinggang
  • Luka lambat sembuh dan
  • Hilang fungsi sarafsugar control set_Fotor

Set Sugar Control Shaklee membekalkan nutrisi lengkap untuk meningkatkan kesihatan pengidap penyakit kencing manis.

Ini adalah gambar Sugar Control Set. Klik pada gambar untuk melihat dengan lebih jelas.

Sebarang pertanyaan atau pembelian, boleh contact nisha yea🙂

Nisha Razali | SID : 1004211

TEL@WA@TG : 0182151847

 

Apa yang awak makan tu?

Nak tahu apa yang nisha makan selain dari nasi, mee, lauk pauk..? Ini dia.. taraaa..

BANYAK? Tak lah.. orang kencing manis, darah tinggi, kolestrol.. lagi banyak ubatnya.. kan..kan.. Ini bukan ubat yea.. ini namanya supplemen.. tak sama.. ubat ada drug.. yang ini tidak ada.

Nisha ambil supplemen untuk kesihatan badan. Umur nak masuk 40 tahun nie nak kena jaga.. tak jaga kang takut kena kencing manis, darah tinggi, high colestrol.. yea tak?

Kawan-kawan makan apa pula?🙂

 

cartoon_cute_Fotor_Collage_Fotor

Sharing is caring

~ Nisha 018 215 1847~

Mengenali Vivix

Hari ini nisha nak kongsi mengenai Vivix. Apa yang istimewa tentangnya?

Vivix, satu minumam campuran botanikal yang penuh dengan kebaikan bagi mengekalkan kesihatan badan dan enak rasanya!

Terdapat 4 ramuan utama Vivix iaitu Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu (Klik pada gambar untuk lihat lebih jelas lagi)

purple carrot_Fotor_Collage_Fotor

Manafaat Vivix:

– Perlindungan antioksida

– Menyokong sistem imun

– Menyokong kesihatan jantung

– Menyokong fungsi kardiovaskular

– Kesihatan keseluruhan

– Menyokong kesihatan sendi

– Menyokong kesihatan sendi

 

Vivix bantu melawan proses penuaan secara selular melalui 4 mekanisme

– melindungi dan membaiki sellular DNA

– melambatkan penuaan tahap selular

– meningkatkan tahap tenaga di dalam sel

– melambatkan pembentukan protin AGE

 

Menurut Carsten, Vivix berfungsi untuk melindungi dan memperbaiki sel DNA serta memberi kesan positif kepada genetik sekali gus mengurangkan sel penuaan. Katanya, Vivix kini menjadi perhatian pengguna di seluruh dunia disebabkan kebaikan kandungan selain melawan pelbagai jenis penyakit. Ia adalah sejenis cecair pekat berwarna merah yang terhasil daripada kandungan anggur muskat dan tumbuh-tumbuhan lain. Dengan hanya minum sesudu sehari, pengguna akan merasai perbezaannya. Minuman yang sesuai untuk lelaki dan wanita berusia 18 tahun ke atas itu juga boleh dijadikan masker pada wajah iaitu caranya dengan menyapu dan biarkan beberapa minit untuk dilihat hasilnya. (Credit to MamaFaiz)

 

Menarik kan? Siapa nak VIVIX, contact nisha

~ NISHA RAZALI | SID : 1004211 | TEL @ WA : 018 215 1847 ~

 

Get Clean Water Pitcher

Hari ini nisha nak kongsi mengenai Get Clean Water Pitcher. Bagi sesiapa yang masih tercari-cari, meh pilih ini. Nak tahu sebab apa. Jom baca entri kat bawah ini.

Get Clean Water mengaplikasikan sistem penapisan air baharu berbilang paten bagi menghasilkan air yang lebih bersih dan sihat. Berbanding jag air yang lain, Get Clean Water menggunakan blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar berbahaya – termasuk sehingga 99% plumbum!

Get Clean Water merupakan jag air pertama yang menggunakan sistem penapis blok karbon yang boleh diisi semula. Langkah ini membantu mengurangkan timbunan botol plastik bagi pemuliharaan alam sekitar. Ia juga berupaya menapis 303 liter (80 gelen) air bagi setiap blok penapis.

Air dan bumi yang lebih bersih dan lebih sihat.get-clean-water-pitcher

Marilah kita meraikannya!

Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!

  • Disahkan berkesan mengurangkan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain di samping mengekalkan kandungan mineral air yang bermanfaat!
  • Disahkan berkesan mengurangkan klorin, oleh yang demikian ia dapat membantu mengurangkan ancaman kesihatan akibat bahan sampingan klorin!
  • Disahkan berupaya menapis 303 liter (80 gelen) air – dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama terkemuka.
  • Jag air pertama yang dilengkapi sistem penapisan blok karbon isian semula

Pilihan Bijak!

  • Kos hanya beberapa sen bagi satu liter air
  • Air yang lebih sihat dengan rasa yang lebih sedap
  • Jag air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah ditapis (tidak memerlukan kuasa elektrik)
  • Ringan dan mudah dibawa
  • Menjimatkan kos

Keunikan Shaklee

Selamat

  • Menyingkirkan plumbum dan pelbagai benda asing dalam air
  • Get Clean Water mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf berkesan dalam mengurangkan plumbum dan benda asing lain oleh Persatuan Kualiti Air (WQA).

Pintar

  • Hanya beberapa sen bagi satu liter air
  • Warga Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya beberapa sen seliter, Get Clean® Water mampu memberikan air yang bersih dengan rasa yang lebih sedap. Ia juga dilengkapi meter pintar yang menunjukkan bilakah masanya anda patut menukar penapis. Tiada lagi ketidakpastian.

Berkuasa Tinggi

  • Lebih banyak air bersih pada setiap masa
  • Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) air daripada setiap blok penapis – dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama terkenal. Malah, jag ini berupaya mengurangkan bahan cemar dalam air yang boleh memudaratkan kesihatan anda.

Mesra Alam

  • Memelihara kesejahteraan alam sekitar
  • Get Clean® Water menggunakan jag air dengan sistem penapis blok karbon isian semula yang pertama di dunia. Langkah ini dapat membantu mengurangkan timbunan sampah. Malah, setiap penapis diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan mesra alam sekitar.

 

Berminat, boleh contact nisha seperti di bawah

~ NISHA RAZALI | SID : 1004211 | TEL @ WA : 018 215 1847 ~

Stress is Killer?

Assalamualaikum dan selamat pagi semua.. Jangan stress pagi-pagi nie.. bahaya tau.. penyakit stress nie boleh mengundang banyak penyakit

Dari takde sembelit, boleh jadi sembelitKesan-kesan akibat stress

Takde darah tinggi, jadi ada darah tinggi

Takde stroke, tetiba kena stroke

Dari boleh kawal makan, boleh jadi pemakan. Badan tu dah macam di pam-pam kan.

Jadinya, untuk mengawal stress anda perlukan vitamin BComplex. Jom kita kenali ahli keluarga BComplex – Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B3 (niacin), Vitamin B5, Vitamin B6, Vitamin B9 (asid folic), Vitamin B12.

Kesemua jenis vitamin B ni diperlukan oleh badan anda. Ini fungsi setiap vitamin B

  • Vitamin B1~menggalakkan pertumbuhan dan merangsang fungsi otak, membantu kesihatan sistem saraf, mencegah kelesuan, meningkatkan stamina, membantu sistem pencernaan dan metabolisma
  • Vitamin B2~Memproses asid amino dan lemak.Juga membantu mengaktifkan vitamin B-6 dan asid folic.
  • Vitamin B3~Membantu mengurngkan kolestrol didalam darah dan pengaliran kolestrol dalam darah;membantu dalam kesihatan kulit yang baik,membantu sistem pencernaan.. Kajian klinikal membuktikan kadar B3 yang rendah dapat menyebabkan depresi dan seterusnya meninggikan kadar utk menjadikan seseorang psyco/sakit mental
  • Vitamin B5~Membantu mengurangkan stress fizikal/mental; membantu mengurangkan penuaan pramatang
  • Vitamin B6~Vitamin utama dalam proses asid amino. Mengawal serotonin didalam otak kerana ketidak seimbangan serotonin akan menyebabkan depressi..
  • Vitamin B9~Bersama2 dengan vitamin B12, vitamin B9 membantu fungsi neurotransmitter as well as aktiviti mengurangkan depresi didlm badan
  • Vitamin B12~Mengawal kesihatan sistem saraf dan membantu pembinaan sel darah. Kekurangan B12 akan menyebabkan depressi,tidak tenteram

 

 

 

 

 

b-complex

Kenapa anda pilih termasuk saya Bcomplex dari produk Shaklee?

Ia mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif~Asid folik tambahan dan vitamin B penting tidak mudah diserap. Oleh itu, Shaklee berjaya menghasilkan kandungan asid folik yang unik serta boleh membuatkan zat makanan lebih mudah diserap dan teknologi berpaten ini eksklusif untuk Shaklee. ~Mudah di telan. ~Mengandungi kesemua 8 Vitamin B yang penting termasuk 100% Nilai Harian biotin (Credit to MamaFaiz)
Ini lah perkongsian dari nisha. Elakkan dari stress. Banyak keburukkanya. Ia boleh bawa kemurungan, obesiti, stroke.. Ingatlah!! Ramai di luar sana sayangi anda.
-NISHA RAZALI | SID : 1004211 | TEL @ WA : 018 215 1847 –